Menu
ČESKÝ VÝROBCE NÁVNAD A NÁSTRAH PRO VŠECHNY RYBÁŘE
E-mailinfo@kaprpro.czMobil777 228 882
ČESKÝ VÝROBCE NÁVNAD A NÁSTRAH PRO VŠECHNY RYBÁŘEE-mailinfo@kaprpro.czMobil777 228 882

Lov kaprů na položenou je rybáři někdy podceňovanou rybářskou metodou. Ale proč? Rybaření na položenou nabízí perfektní možnost, jak během velmi krátké chvíle nachytat velké množství kaprů. Přitom tahle metoda je opravdu hodně snadná, což je velké plus! Pokud rybář použije zajímavou nástrahu a krmení, pak se může těšit na nefalšované rybářské eldorádo. Jakou nástrahu ale na začátku sezóny použít? Máme pro vás tip! Jde o klasickou nástrahu z pečiva, která ale neuvěřitelně smrdí! Co to je? Pojďme se na tuhle páchnoucí záležitost podívat zblízka…

Proč nástrahy z pečiva? Protože právě nástrahy z pečiva patří k tomu nejvíce osvědčenému, co rybářský svět nabízí. Nástrahy z pečiva jsou léty osvědčené a fungují už desítky let. Pokud tedy chcete klasickou nástrahu, kterou používali už naši pradědové, sáhněte právě po pečivu. Přesto! Doba jde stále dopředu, proto jsou dneska nástrahy na kapry z pečiva k dostání v řadě příchutí. A to i v hodně páchnoucích. Tohle je fakt smrad!

Pečivo je pro lov kaprů naprosto ideální! Tahle „surovina“ totiž skvěle pracuje za jakýchkoliv podmínek, tedy i ve studené, jarní vodě. Proto jsou nástrahy z pečiva tolik oblíbené na začátku sezóny, a proto tolik fungují. I když má voda jen několik stupňů nad nulou, stejně bude nástraha z pečiva krásně pracovat – po vhození do vody začne nabývat na objemu, takže na nebo pod háčkem se vytvoří luxusní sousto. Tomuhle žádný kapr neodolá!

Jak už jsme se zmínili, nástrahy z pečiva se vyrábí v několika příchutích – ten výběr je gigantický! Jedná příchuť je ale naprosto specifická a unikátní. O co jde? O hnijícího červa! Tahle příchuť od české firmy KAPRPRO se stala obrovským hitem, a ono se není čemu divit! Hnijící červ má velmi silný pach, který se dobře šíří i za nízkých teplot. A proto tak skvěle funguje i na začátku rybářské sezóny. Jaké osvědčené nástrahy se v této příchutí vyrábí?

KAPRPRO Měkčený rohlíkáč (hnijící červ)

Podle našeho subjektivního názoru jde o jedno z nejlepších rohlíkových boilies na trhu! Proč? Protože měkčený rohlíkáč od české firmy KAPRPRO má naprosto jedinečnou konzistenci. Toto rohlíkové boilies má nádherně „gumový“ povrch, který je doslova nacucaný voňavou/páchnoucí esencí. Přitom ale střed nástrahy je luxusně tuhý, takže nástraha na nebo pod háčkem vydrží i několik hodin. Rohlíkové boilies od jiných výrobců bývá příliš tvrdé a suché – měkčený rohlíkáč je v tohle opravdu o několik levelů výše!

Další obrovskou předností měkčeného rohlíkáče od firmy KAPRPRO je jeho chování ve vodě. Po vhození do vodního prostředí začne rohlíkáč šikovně nabývat na objemu, takže po chvíli vznikne dokonalé sousto pro kapry. Navíc, díky zmíněnému „gumovému“ povrchu tato nástraha mnohem lépe vypouští atraktivní esenci, takže v okolí vzniká koncentrovaná pachová stopa. Dokonalost!

Tato nástraha se vyrábí i v populární příchuti hnijící červ! Díky tomu si tak můžete obstarat silně páchnoucí nástrahu i na položenou nebo feeder, se kterou si skvěle zachytáte i na začátku sezóny. Tato nástraha vytváří i ve studené, jarní vodě silnou pachovou stopu, která zaujme i pasivnějšího kapra. Navíc, díky bílému zbarvení jde tato nástraha vidět i na hodně zaneseném dně, které je pokryto odumřelou vegetací. Paráda!

Měkčený rohlíkáč se dodává ve dvou velikostech – v 9 mm a 14 mm. Pro jarní vycházky jednoznačně doporučujeme tu menší velikost, se kterou můžete nejrůzněji experimentovat. Nejvíce doporučujeme drobné kuličky nastražit na vlas pod háčkem, díky čemuž vznikne lákavý „korálek“. Nebojte se pod háček dát i 4 a více kuliček, které kapr slupne jako malinu. Tohle funguje!

 

KAPRPRO ŘEPKÁČ (hnijící červ)

Další špičková nástraha od české firmy KAPRPRO, která je vyrobena ze speciálního rohlíkového těsta. Tohle těsto vyvíjel český výrobce s pomocí francouzských pekařů z firmy Lesaffre, díky čemuž má skvělou konzistenci a perfektní vlastnosti ve vodním prostředí. Dalším velkým plusem pak je to, že tato nástraha obsahuje řepku. Tedy surovinu, která se při lovu kaprů používá od nepaměti, a na kterou kapři spolehlivě reagují. Luxus!

I řepkáč je vyráběn v příchuti hnijící červ. Díky tomu si tak rybář může obstarat páchnoucí nástrahu z chutného pečiva, která navíc obsahuje semínka řepky. Řepkáč díky tomu i ve studené vodě vytvoří lákavé sousto, které vysílá koncentrovanou pachovou stopu, a které nabývá na objemu. Tohle je špičková záležitost!

Nesmíme zapomenout ani na to, že řepkáč v příchuti hnijící červ je vyráběn ve světlém zbarvení. A to je hodně důležité právě na začátku sezóny, kdy jsou dna našich revírů zanesená odumřelou vegetací. Díky světlému zbarvení jde řepkáč vidět i na silně zaneseném terénu, takže kapr si naší nástrahy rychleji všimne. Paráda!

Ilustrační foto: KAPRPRO

 

autor: Viktor Krus - redakce InRybar.cz

Používáme soubory cookies, abychom mohli poskytovat naše služby a zpříjemnili vám procházení e-shopu.

Pokud souhlasíte budeme používat analytické cookies pro zjištění návštěvnosti, personalizované cookies pro zlepšení vašeho procházení e-shopem a reklamní cookies pro zobrazení personalizovaného obsahu v reklamních kampaních.

Pro udělení souhlasu klikněte na tlačítko Souhlasím se všemi cookies. Nastavení můžete změnit kliknutím na tlačítko Přizpůsobit cookies.

 
X

Nastavení cookies

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookies podle kategorií, v souladu s vlastními preferencemi.

Technické cookies

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování e-shopu a všech funkcí, které nabízí pro vaše pohodlí. Více informací
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu e-shopu a našich reklamních kampaní. Více informací
Soubory cookies používáme pro pohodlnější nákupní proces a doporučení produktů na základě vašich předchozích výběrů. Tato získaná data jsou používána výhradně pro váš nákupní proces a nejsou použitá mimo tento e-shop. Více informací
Reklamní cookies používáme my nebo naši partneři pro zobrazení personalizovaného obsahu. Více informací
Potřebujeme váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom vám mohli zobrazit informace v souladu s vašimi zájmy. Děkujeme.