Speciálně pro ty, kterým je „dvacítka“ málo.
Název našeho boilie není odvozen od slova esence, tedy nějakého přípravku pro navonění případně ochucení. Ačkoli se toto spojení nabízí, je to jinak. Název našeho boilie se váže k aminokyselinám, přesněji tedy k ESENCIÁLním aminokyselinám.
Co jsou esenciální aminokyseliny si nemusíme všichni ze školních let pamatovat, tak jen pro připomenutí. Pro lepší srozumitelnost, je potřeba začít už u trávení potravy. Trávení má jako fyziologický proces tři fáze.
1. trávení
2. vstřebávání
3. zažívání
Přijatou potravu pak tvoří tyto složky:
a) Dusíkaté látky (bílkoviny neboli proteiny a dusíkaté látky nebílkovinné)
b) bezdusíkaté látky (cukry a tuky)
c) minerální látky
d) vitamíny
e) voda.
Bílkoviny (proteiny) jsou nezbytné pro každý organismus. Jejich základním prvkem jsou aminokyseliny (AMK), které se dělí na dvě skupiny:
S ohledem na současnou situaci s Covid 19, jsou opožděny dodávky surovin pro výrobu. Realizace naší únorové objednávky rybích mouček byla naším dánským dodavatelem z tohoto důvodu již poněkolikáté odložena. Bohužel tedy v současné době nedokážeme uspokojit poptávku našich zákazníků v plném rozsahu. Děláme vše pro to, aby tato situace trvala co nejkratší dobu. Děkujeme za trpělivost a pochopení.
1. ESENCIÁLní (nepostradatelné), tedy takové které si organismus ryby nedokáže sám vyrobit a tudíž je musí přijmout v potravě. Jsou to například tyto: Leucin, Phenylalanin, Arginin a několik dalších.
2. Neesenciélní (postradatelné) jsou takové, které si organismus dokáže sám vyrobit.
Ačkoliv jsme přesvědčeni, že nejdůležitější je chuť, není tato informace k zahození. Především proto, aby ryby předkládanou potravu vyhledávaly a přijímaly dlouhodobě.
Rozpustnost ve vodě je více než 24 hodin.